Makaleler » ANTRENMAN & BESLENME » STRESİN VÜCUT ANATOMİSİNE ETKİLERİ

asdasdasdas dasdasdasd
resimKonu
 

Bırak Bedenin Rahatlasın

Uzmanlar tarafından, çoğu insanın kendini ne kadar yıprandığından haberi bile olmadığını belirtiyor. Bedeninizi dinleyerek bunun farkına varabilirsiniz.

 
Burun

Stres belirtisi: Hapşırıyor ve burnunu çekiyorsun. Alerjiye yatkın bir bünyen varsa bağışıklık sistemini zayıflattığından, stres bunu daha da arttırabilir.
Rahatla: Reçetesiz satılan ilaçlar ya da egzersiz yardımcı olabilir. Günde 30 dakika egzersiz, bedeninin doğal konjesyon azaltıcısı olan adrenalin salınmasını sağlar.

Deri
Stres belirtisi: İsilik olmuşsun. Gergin olduğunda bedenin ekstra adrenalin pompalamaya başlar. Bu da deride sivilceye neden olan sebum maddesinin yayılmasını harekete geçirir.
Rahatla: Problemli bölgeleri günde iki kez yıka. Jel veya sabun gibi temizleyiciler yağın yok olması için idealdir. Ancak eğer bunların da bir faydası olmazsa dermatologundan sebumu yok eden bir krem önerisi alabilirsin.

Saç
Stres belirtisi: Kafa derinde sorun var. Sıkıntı saçlarının uzamasını engelleyebilir. Nedeni, stres hormonlarının saç uzamasına da etki etmesi.
Rahatla: Yeteri kadar demir, omega 3 yağ asidi ve B 12 Vitamini aldığından emin ol. Bunların hepsi saçının uzamasına yardımcı olur. Besin olarak da somon ve brokoli gibi yiyecekler tüketmelisin.
 
Çene
Stres belirtisi: Çenende yanma hissi var. Geceleri gerginlik yüzünden dişlerini gıcırdatıyor olabilirsin.
Rahatla: Yatağa yatmadan önce beş dakika boyunca çenene sıcak bir kumaş koy. Isı kaslarını rahatlatarak gıcırdatmanı önler. Baktın işe yaramıyor, o zaman dişçinle görüşüp bir ağız koruması isteyebilirsin.
 
Mide
Stres belirtisi: Abur cubur karşısında gözün dönüyor. Vücudundaki stres hormonu kortizol eğer yüksekse canın tatlı yemek ister.
Rahatla: Tatlı yeme ihtiyacın kortizolün bedende bir tur atması kadar sürer. O yüzden yüksek kalorili ve tatmin vermeyen abur cuburlara girişmeden şekersiz ama şeker tadı olan bir çiklet çiğne.
 
Kalça bölgesi
Stres belirtisi: Ya erken ya geç ya da hiç regl olmuyorsun. Stresli olduğunda beynin yumurtlama düzenini bozacak sinyaller göndermeye başlar.
Rahatla: Jinekologunla konuşup doğum kontrol hapı alabilirsin. Bu haplar üreme hormonlarını yeniden dengeleyerek eski düzenine kavuşmanı sağlar.

 

Yorumlar

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır